vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
   

Col de Chaud Clapier-noordwest

CyclingUp: Col de Chaud Clapier-noordwest

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 784 kip
Hoogtemeters: 1198
Steilste kilometer: 9.5%

Steilste 250 m: 11%
Voet: 253 m    Top: 1431 m
Gemiddelde helling: 4.8%
Lengte: 24.7 km

Vanuit: St-Jean-en-Royans
Staat van de weg (2020): redelijk
Andere racefietsers: 5-10 per uur
Motorvoertuigen: 30-60 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (2/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col de Chaud Clapier-noordwest

Profiel Col de Chaud Clapier-noordwest

Dit is eigenlijk een combinatie van de klim naar de Col de la Machine vanuit St-Jean-en-Royans en het vervolg naar de Col de Chaud Clapier. Eventueel kan het eerste deel vervangen worden door de paralelle klim vanuit St-Laurent-en-Royans naar de Col de la Machine, die deel is van een beklimming naar de Col de Carri. Van de beide klimmen naar de Col de la Machine is deze de fraaiste. Dat komt niet door de eerste acht kilometer, waarin de weg met een vrij constante helling (7-9%) door het bos omhoogloopt. Pas in de daarna volgende vier kilometer, die eindigen bij de Col de la Machine, krijgt men volop uitzicht over de indrukwekkende Combe Laval, een keteldal (cirque in het Frans en het Engels) met vrijwel vertikale kalkrotsen in het hoogste gedeelte. De weg loopt hier licht stijgend (0-7%) langs de afgrond. Na de Col de la Machine volgen 8 gemakkelijke kilometers (gemiddeld 2%). Hier is het landschap vrij open en erg groen maar omdat rotswanden ontbreken weinig spectaculair. De laatste vier kilometer tot de col zijn weer wat steiler (4-7%) maar saai en eindigen bij de skipistes.


Profiel Col de Chaud Clapier-noordwest Col de Chaud Clapier-noordwest

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!