vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
   

Col d'Izoard-zuid

CyclingUp: Col d'Izoard-zuid

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 861 kip
Hoogtemeters: 1038
Steilste kilometer: 11.1%

Steilste 250 m: 13%
Voet: 1353 m    Top: 2360 m
Gemiddelde helling: 7.1%
Lengte: 14.1 km

Vanuit: Chateau Queyras
Staat van de weg (2013): goed
Andere racefietsers: 5-10 per uur
Motorvoertuigen: 30-60 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (4/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S    VIDEO    
N ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col d'Izoard-zuid

Profiel Col d'Izoard-zuid

De zuidzijde van de Col d'Izoard is een fameuze klim, vooral omdat hij door de fascinerende Casse Déserte (in het Nederlands: de gebroken woestijn) leidt. De grijs en geel gekleurde Casse Déserte bestaat uit gigantische puinhellingen, die hier en daar onderbroken worden door steile rotsformaties met hoogtes tot 50-100 meter. In de Casse Déserte ligt langs de weg een klein monument ter ere van de Tour de France helden Louison Bobet en Fausto Coppi. De Casse Déserte vormt het derde en laatste deel van de rit, die begint in het dal van de rivier de Guil, op de driesprong van de D902 en de D947. Het eerste deel van de beklimming (450 hoogtemeters) doorkruist een brede gecultiveerde vallei. In dit dal wordt de weg almaar steiler. Het steilste deel (12% voor een 500-meter-interval) ligt na het dorp Brunissard net voor de overgang naar het tweede deel van de klim. Dat begint met een bocht naar rechts en voert de fietser via een aantal haarspeldbochten door het bos omhoog. De helling is hier vrij constant, zo rond de 9%. Met het gedeelte door de Casse Déserte wordt de klim dan voltooid. De tocht kan worden uitgebreid met een warming-up vanaf de splitsing van de D902A en de N94 in de buurt van Guillestre (zwaarte 207 kip, klimmen 511 m, lengte 20 km).


Profiel Col d'Izoard-zuid Col d'Izoard-zuid

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!