vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Col de la Morte-noord

CyclingUp: Col de la Morte-noord

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 718 kip
Hoogtemeters: 998
Steilste kilometer: 8.6%

Steilste 250 m: 10%
Voet: 364 m    Top: 1360 m
Gemiddelde helling: 6.6%
Lengte: 15.2 km

Vanuit: Séchilienne
Staat van de weg (2015): goed
Andere racefietsers: 10-25 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S    VIDEO     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col de la Morte-noord

Profiel Col de la Morte-noord

Het prettige aan deze klim met zijn onheilspellende naam is dat er bijna geen autos rijden en dat het wegdek in goede staat verkeert. Wel is de beklimming monotoon. De helling variëert weinig (bijna steeds 7-8%) en de weg loopt op begin en einde na door het bos zodat er slechts af en toe uitzicht is. De pas ligt niet hoog (1360 meter) maar dankzij het lage begin in Séchilienne zijn er op twee meter na toch nog 1000 hoogtemeters. De passages, die de monotonie doorbreken zijn de eerste twee kilometer, die minder steil zijn en door weilanden en dorpjes lopen, en het minder steile slot. Dat begint als men tussen de bebouwing komt. Spoedig is er een nagenoeg horizontaal weggedeelte. Hier dient men echter toch nog even door te rijden tot bij het bordje "Col de la Morte".


Profiel Col de la Morte-noord Col de la Morte-noord

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!