Cyclingup: Landschap en wegJe bent bezoeker nr.


         

Beleving van de omgeving

5: Supermooie klim
4: Bovengemiddeld mooie klim
3: Gemiddeld mooie klim
2: Benedengemiddeld mooie klim
1: Niet zo mooie klim

Onder het kopje "Landschap en weg" wordt de beleving van de omgeving weergegeven. Die omgeving omvat zowel het landschap als de door de mens daarin toegevoegde elementen, zoals bebouwing, wegen en bijvoorbeeld hoogspanningskabels- en masten. Hoge scores zijn weggelegd voor uitzichten op indrukwekkende bergen en bergmassieven, dalen met een fraaie combinatie van bossen, weilanden en boerderijen, en een mooie beek of rivier. Ook dragen een smalle weg en weinig verkeer bij aan een prettige beleving van de omgeving. Lage scores worden gegeven aan ritten door een omgeving met veel bebouwing, een brede weg, veel verkeer en een eentonig landschap, bijvoorbeeld veel bos met weinig uitzicht of een weinig opwindend berglandschap.

De scores variëren van een 1 (minst fraaie omgeving) tot een 5 (de allermooiste klimmen). Een drie is gemiddeld en dus niet matig! Ook tijdens een klim, die met een 3 beoordeeld is, kan men nog volop genieten van de omgeving. Het gebergte is nu eenmaal fantastisch. Ook een klim met de score 2 is niet beslist een afrader. Wel betekent het dat de meeste klimmen fraaier zijn. Een klim met een vier is dus bovengemiddeld mooi. Ten overvloede zij hier vermeld dat de cijfers de beoordeling van de webmaster weerspiegelen.

Omdat het karakter van middelgebergtes (Zwarte Woud en Vogezen) verschilt van dat van hooggebergtes (de andere regio's van deze site), zijn de criteria aangepast aan het type gebergte. Een klim in het Zwarte Woud met een 5 is een topper voor middelgebergtes maar zou, als hij in de Alpen had gelegen, minder hoog gescoord hebben.

Col de la Cayolle-noord

Categorie 5: Col de la Cayolle-noord (Frankrijk)

Cormet de Roselend-west

Categorie 4: Cormet de Roselend-west (Frankrijk)

Passo del Mortirolo-zuidoost

Categorie 3: Passo del Mortirolo-zuidoost (Italië)

Berninapass-south Courchevel

      Categorie 2: Berninapass-zuid (Zwitserland)                   Categorie 1: Courchevel-altiport (Frankrijk)TOP PAGINA       HOME
Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor
Artsen zonder Grenzen!