Cyclingup: De mooiste beklimmingenJe bent bezoeker nr.

         

Alle klimmen met een 5 voor landschap en weg, in willekeurige volgordeCol de Sarenne-zuid, Franse Alpen
Welk een fantastische col! In de laatste zeven kilometer, vanaf Clavan-le-Haut, zijn er schitterende uitzichten, de weg is smal en steil en er is nagenoeg geen verkeer.


Col de la Bonette-noord, Franse Alpen


La Bérarde, Franse Alpen
Dit is een schitterende rit, die eindigt in het hart van de Écrins. De weg loopt steeds door het dal van le Vénéon, die goed gevuld is met water, dat bij droog weer een prachtige groen-witte kleur heeft, typisch voor smeltwater. Rondom liggen ruige bergen met besneeuwde toppen.


Col de la Cayolle-noord, Franse Alpen
Deze col is echt een aanrader. De natuur is prachtig en gevarieerd, er is niet veel gemotoriseerd verkeer, de weg is smal.


Passo dello Stelvio-oost, Italiaanse Alpen
De oostzijde van de Passo dello Stelvio is wat mij betreft de wereldkampioen onder de passen. Fantastisch! Hij blinkt uit door maar liefst 48, vaak heel scherpe haarspeldbochten en de schitterende entourage van met sneeuw en ijs bedekte toppen van het Ortlermassief. Ook de ouderwetse stenen muurtjes langs de weg maken de beklimming bijzonder.


Passo di Gavia-zuid, Italiaanse Alpen
De zuidzijde van de Gavia is een van de mooiste beklimmingen van de Alpen dankzij de prachtige entourage van bergen en bos maar zeker ook dankzij de weg, die in de laatste tien kilometer zo smal is dat auto's elkaar op veel plaatsen niet kunnen passeren.


Passo di Giau-noordoost, Italiaanse Alpen
Wat een beauty! Wat mij betreft is dit de Dolomietenpas met het mooiste uitzicht. Vanaf de col zie je in alle richtingen schitterende massieven, te veel om op te noemen, dichtbij en ver weg. Ook de weg ernaartoe is zeer de moeite waard.


Tre Cime di Lavaredo, Italiaanse Alpen
Men wordt getrakteerd op een overweldigend uitzicht, niet alleen op de Tre Cime zelf maar ook op allerlei andere, zich aan alle kanten bevindende Dolomietenmassieven.


Passo Sella-zuid, Italiaanse Alpen
Wat mij betreft is de Passo Sella het mooiste punt van de Sellaronde. De uitzichten op de nabijgelegen Langkofel en Sellamassief en de verderwegliggende Marmolada zijn adembenemend.


Col de Tentes, Franse Pyreneeën
Wat mij betreft vormen de eerste paar kilometer voorbij Gavarnie het fraaiste deel van de klim naar de Col de Tentes. Dit stuk is indrukwekkend dankzij machtige, steile bergwanden.


Le Petit Ballon-noordoost, Vogezen
Dit is één van mijn favoriete beklimmingen in de Vogezen. Zij is zwaar, afwisselend en landschappelijk fraai.


Ballon d'Alsace-oost, Vogezen
De volgende vijf kilometer zijn de mooiste. Een smalle, steile (7-9%) en rustige weg slingert omhoog door de bossen. Lage stenen muren bakenen de weg aan de valleizijde af en met een beetje geluk blokkeren geiten de weg.


Thurner-west, Zwarte Woud
Dit is een landschappelijk prachtige en afwisselende klim over een smalle, goed geasfalteerde weg met zeer weinig verkeer. Wat wil je nog meer? ... prachtige vergezichten en een afwisseling van velden, bossen en boerderijen.TOP PAGINA       HOME
Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor
Artsen zonder Grenzen!