les Confins

CyclingUp: les Confins


Je bent bezoeker nr.

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 353 kip
Hoogtemeters: 508
Steilste kilometer: 10.3%

Steilste 250 m: 11%
Voet: 959 m    Top: 1464 m
Gemiddelde helling: 5.6%
Lengte: 9.1 km

Vanuit: St-Jean-de-Sixt
Staat van de weg (2019): redelijk
Andere racefietsers: 0-1 per uur
Motorvoertuigen: >180 per uur
Landschappen en weg: (2/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

         
les Confins

Profiel les Confins

De klim vanaf St-Jean-de-Sixt naar les Confins is niet echt lastig met in totaal slechts 508 hoogtemeters. De eerste drie kilometer tot la Clusaz zijn gemakkelijk (2-4%). Na Clusaz wordt het wat steiler (6-7%) en twee kilometer na dit skidorp, net voor de eerste haarspeldbocht, begint het lastigste deel van de rit. Hier ligt de steilste kilometer van de rit (10,3%). De resterende ruim twee kilometers zijn dan weer goed te doen (4-8%). Helaas ligt er bijna overal bebouwing langs de weg, die ook nog eens vrij druk is, zodat de rit landschappelijk geen hoogtepunt is. Wel is er na la Clusaz een fraai uitzicht op de Chaîne des Aravis. De rit kan verlengd worden met een aanloop vanuit Thônes. Dat levert nog 164 kliminspanningspunten (kip) en 332 hoogtemeters extra op. Helaas loopt deze aanloop over een weg met veel en hardrijdend verkeer in een weinig indrukwekkend landschap.


Profiel les Confins les Confins

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!