Pra Loup

CyclingUp: Pra Loup


Je bent bezoeker nr.

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 320 kip
Hoogtemeters: 488
Steilste kilometer: 8.0%

Steilste 250 m: 9%
Voet: 1138 m    Top: 1624 m
Gemiddelde helling: 6.2%
Lengte: 7.9 km

Vanuit: Barcelonnette
Staat van de weg (2013): goed
Andere racefietsers: 5-10 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: (2/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S     Download gpx

         
Pra Loup

Profiel Pra Loup

Dit is een korte (488 hoogtemeters), vrij populaire klim over een brede, comfortabele weg naar het skigebied van Pra Loup. Mijn profiel begint waar de weg naar de Col de la Cayolle zich afsplitst van de route naar de Col d'Allos, ongeveer 2 km ten zuid-westen van Barcelonnette. De helling variëert weinig en heeft een gemiddelde van 6,2%, met een steiler deel (tot 8%) tussen de derde en de vierde van de vijf haarspeldbochten. De finish ligt in Pra Loup 1600 waar de weg eindigt met een lus, die men moet volgen tot het hoogste punt. Ondanks het mooie uitzicht over de Vallée de l'Ubaye en de hoge bergen daarachter, had ik niet echt het gevoel door de natuur te rijden. De weg is erg breed en het laatste stuk wordt gedomineerd door de huizen en de flats van het skioord.


Profiel Pra Loup Pra Loup

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!