Puerto de las Palomas-noord

CyclingUp: Puerto de las Palomas-noord


Je bent bezoeker nr.

Regio: Andalusië
Zwaarte: 666 kip
Hoogtemeters: 908
Steilste kilometer: 9.5%

Steilste 250 m: 14%
Voet: 285 m    Top: 1189 m
Gemiddelde helling: 6.7%
Lengte: 13.4 km

Vanuit: Zahara
Staat van de weg (2019): goed
Andere racefietsers: 5-10 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: (5/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S    
S ZIJDE    Download gpx

         
Puerto de las Palomas-noord

Profiel Puerto de las Palomas-noord

Dit is een schitterende beklimming! Vanwege het uitzicht over het Embalse (stuwmeer) de Zahara-Gastor en de daarachter liggende bergen, en vanwege de fantastische laatste vijf kilometers. In dat eindstuk slingert de eindelijk eens niet zo brede weg zich tegen een steile helling omhoog in de richting van de pas. Om de weg te ondersteunen zijn hier hoge stenen muren gebouwd en bestaat de afscheiding van de afgrond uit fraaie stenen muurtjes in plaats van vangrails. Die muurtjes zouden trouwens te laag zijn om het neerstorten van een fietser te verhinderen maar in de meeste gevallen is dat gelukkig geen probleem. Het zwaarste deel van de rit (een 500-meter interval van 13%) ligt niet in dit slotstuk maar bevindt zich in de aanloop naar de beklimming op de weg vanuit Prado del Rey (CA-8102). Daarna gaat het matig steil (4-7%) verder. Voorbij de Puerto del Acebuche, die na zeven kilometer fietsen bereikt wordt, neemt de gemiddelde helling toe (7,2%). Weldra bereikt men bovendien het hierboven beschreven fantastische eindschot.


Profiel Puerto de las Palomas-noord Puerto de las Palomas-noord

Grazalema Cycling Adventures biedt fietstochten met gids en verhuurt racefietsen, MTB's en e-bikes in het prachtige Andalusië.

Camping Alpujarras in Laroles, langs de weg naar de Puerto de la Ragua, biedt prachtige uitzichten, groen gras, heerlijke maaltijden en veel gastvrijheid.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!